Vegetariškas avinžirnių ir saldaus pieno varškės sūrio troškinys su špinatais


Author Julija
Recipe

Ingridientai

Konservuoti avinžirniai - 400 ml

Saldaus pieno varškės sūris - 1 vnt.

Smulkinti konservuoti pomidorai - 2x400 ml

Svogūnas - 1 vnt.

Česnakas - ½ galvutės

Sviestinis moliūgas - ½ nedidelio

Špinatų lapų - 200 g

Kario prieskoniai - 2 šaukštai

Saldžios paprikos milteliai - 1 šaukštas

Medus - 3-4 šaukštai

Riebi grietinėlė - 200 ml

Druska - pagal skonį

Basmati ryžiai - patiekimui

Alyvuogių aliejus - 5-6 šaukštai kepimui

Padažui:
Natūralus jogurtas - 150 g

Krapai - 1 ryšulėlis

Druska - žiupsnis

Alyvuogių aliejus - 2-3 šaukštai

Gaminimo eiga

Smulkiai supjaustyti krapus, visus padažo ingredientus sumaišyti ir palikti šaldytuve.
Susmulkinti svogūną ir česnaką. Kubeliais supjaustyti moliūgą ir varškės sūrį.
Nukošti avinžirnius.
Vidutinio dydžio puode įkaitinti aliejų, jame pakepinti svogūnus ir česnaką, kol suminkštės. Įmaišyti prieskonius ir dar kelias minutes pakepinti.
Sudėti moliūgą, avinžirnius, pomidorų tyrę, įpilti šiek tiek vandens. Uždengti ir palikti troškintis apie 30 min.
Įmaišyti medų arba klevų sirupą, supilti grietinėlę, pasūdyti pagal skonį. Troškinti neuždengtą dar 10-15 min., kol visos daržovės visiškai suminkštės, o troškinys sutirštės.
Pačioje pabaigoje įmaišyti špinatus ir dar kelias minutes pakaitinti.
Basmati ryžius plauti po tekančiu šaltu vandeniu arba dubenyje, kol vanduo tampa skaidrus. Tai gali užtrukti ne vieną ir net ne penkis plovimus. Kol bėga drumstas vanduo, tol plauname. Išvirti ryžius pagal instrukciją ant pakelio.
Patiekti su virtais basmati ryžiais ir jogurto-krapų padažu.