Skaniausių šaltibarščių receptą žinome kiekvienas, bet kiekvienam jis – skirtingas. Su kiaušiniais ar be? Ar reikia ridikėlių? O ar įdėti grietinės? Gal mineralinio? IKI 2025 m. gegužę kvietė pasidalinti savo skaniausiu šaltibarščių receptu ir drauge sukurti skaitmeninę šaltibarščių receptų knygą „ŠaltibarštIKI enciklopedija“.
Sutarkuoti virtus burokėlius arba pjaustyti plonais griežinėliais. Agurkus supjaustyti nedideliais kubeliais. Susmulkinti krapus ir svogūnų laiškus. Sumaišyti augalinį kefyrą arba jogurtą su trupučiu vandens (jei reikia skystinti), įspausti citrinos sulčių arba įpilti šlakelį acto. Sudėti visas daržoves, susmulkintą tofu, žoleles, pagardinti druska ir pipirais. Gerai išmaišyti ir atšaldyti. Patiekti su šilta virtų bulvių porcija.