Jums reikės:
450 g šviežių burokėlių
50 g graikinių riešutų
250 g smulkių avižinių dribsnių
2 šaukštai miltų
3 šaukšteliai agaro (augalinės kilmės želatinos)
0,5 šaukštelio juodųjų pipirų
druskos
1 valgomojo šaukšto garstyčių sėklų
1 skiltelės česnako
150 g sojų jogurto
petražolių
1 didelio pomidoro
1 arbatinio šaukštelio rudojo cukraus
1 arbatinio šaukštelio aliejus
0,5 žalio svogūno
sultenių salotų
4 mėsainių bandelės
Paruošimas:
Burokėlius nulupkite ir sutarkuokite. Susmulkinkite graikinius riešutus. Suberkite avižinius dribsnius, miltus, agarą, pipirus ir druską ir gerai išminkykite. Palikite 15 min. brinkti. Jei masė per skysta, galima įberti dar šiek tiek miltų. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Iš burokėlių masės suformuokite 4 paplotėlius ir kepkite apie 30–40 minučių. Kepimo laikui įpusėjus paplotėlius apverskite.
Padažui garstyčių sėklas paskrudinkite keptuvėje. Nulupkite česnaką, sumaišykite su sojų jogurtu ir garstyčių sėklomis. Petražoles nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Suberkite į padažą ir pagardinkite druska bei pipirais. Pomidorą supjaustykite griežinėliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite pomidorų griežinėlius, pabarstykite ruduoju cukrumi ir leiskite jam karamelizuotis. Svogūną supjaustykite žiedais. Bandelių puseles apskrudinkite. Aptepkite abi puses padažu. Dėkite sultenes, pomidorus, ant viršaus uždėkite burokėlių paplotėlį ir galiausiai – keletą svogūnų žiedų.