Jums reikės:
2 didelių batatų
1 avokado
1 valgomojo šaukšto sojos jogurto
50 g agurkų
1 skardinė kukurūzų
100 g kokteilinių pomidorų
1 arbatinio šaukštelio kalendros grūdelių
1 arbatinio šaukštelio čili miltelių
1 arbatinio šaukštelio džiovinto peletrūno
1 arbatinio šaukštelio paprikos miltelių
3 česnako skiltelių
Druskos, pipirų
5 šaukštų aliejaus
Šviežių bazilikų
Gaminimas:
Smulkiai sugrūskite kalendros grūdelius. Sudėkite aitriosios paprikos, peletrūno ir paprikos miltelius ir išmaišykite. Nulupkite ir išspauskite 2 skilteles česnako. Pagardinkite druska ir pipirais, įmaišykite aliejų.
Kruopščiai nuplaukite batatus ir supjaustykite maždaug 2 cm storio griežinėliais arba juostelėmis. Tepkite marinatą ant griežinėlių ir palikite pastovėti bent 30 minučių.
Nulupkite ir smulkiai supjaustykite 1 česnako skiltelę. Sutrikite su avokado minkštimu, jogurtu, agurkais ir žaliųjų citrinų sultimis. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Kukurūzus pakepinkite 1 šaukšte aliejaus. Pomidorus smulkiai supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su kukurūzais. Nuplaukite bazilikus, susmulkinkite ir dėkite į pomidorų ir kukurūzų mišinį. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Kepkite batatų griežinėlius ant grotelių maždaug 7 minutes iš kiekvienos pusės. Kai iškeps, patiekite su avokadų kremu ir kukurūzų salsa.