„Vasara lekštėje”


Author Živilė
Time 15
Recipe

Skaniausių šaltibarščių receptą žinome kiekvienas, bet kiekvienam jis – skirtingas. Su kiaušiniais ar be? Ar reikia ridikėlių? O ar įdėti grietinės? Gal mineralinio? IKI 2025 m. gegužę kvietė pasidalinti savo skaniausiu šaltibarščių receptu ir drauge sukurti skaitmeninę šaltibarščių receptų knygą „ŠaltibarštIKI enciklopedija“.

Ingridientai

Kefyras - 300 ml

Graikiškas jogurtas - natūralus arba graikiškas

Obuolių actas - 1/2 šaukštelio acto arba šlakelis citrinos sulčių

Medus - 1/2 šaukštelio (nebūtina, bet subalansuoja rūgštelę)

Agurkai - 1/2 ilgo (smulkiai pjaustyto arba tarkuoto)

Raudonieji ridikėliai - 5–6 (tarkuoti ar plonai supjaustyti)

Krapai - 2 valg. š. smulkintų

Svogūnų laiškai - 1 valg. š. smulkintų

Druska - pagal skonį

Pipirai - pagal skonį

Kiaušiniai - pusėle, patiekimui

Skrudinta duona - patiekimui

Mikrožalumynai - patiekimui

Moliūgų sėklos - patiekimui

Gaminimo eiga

  1. 1. Sumaišyk kefyrą su jogurtu, actu (arba citrinos sultimis), medumi, druska ir pipirais.
  2.  Įmaišyk tarkuotus arba smulkiai pjaustytus ridikėlius, agurkus, krapus ir svogūnų laiškus.
  3.  Gerai išmaišyk ir padėk į šaldytuvą bent 30 min., kad atvėstų ir skoniai susijungtų.
  4.  Patiekdama įdėk kiaušinio puselę, užberk šviežių žolelių, sėklų ar net šlakelį alyvuogių aliejaus.
    Papildomos idėjos:
    Jei nori švelnesnio skonio – naudok šlakelį kokosų pieno (jis stebėtinai dera su ridikėliais).
    Galima įmaišyti tarkuoto obuolio ar kriaušės dėl netikėto saldumo.
    Tinka veganiška versija su augaliniu kefyru ir augaliniu jogurtu.