Troškintas karpis

Troškintas karpis

  1. Žuvį išskroskite, nuplaukite ir supjaustykite pjausniais. Pjausnius nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, pasūdykite, pagardinkite pipirais.
  2. Dideliame troškintuve arba gilesnėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apskrudinkite žuvies pjausnius iš visų pusių. Išimkite, atidėkite.
  3. Į keptuvę suberkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną, smulkiai sukapotą aitriąją papriką ir česnako skilteles.
  4. Po keleto minučių sudėkite gana smulkiai supjaustytus pomidorus, lauro lapelius, čiobrelius, imbierą. Pakaitinkite apie 5 minutes. Jei pomidorai labai sutirštėjo, įpilkite 100 ml vandens.
  5. Sudėkite plonais žiedeliais supjaustytą papriką ir apkeptus žuvies pjausnius.
  6. Troškinkite apie 10 minučių, jei troškinys labai tirštėja, vėl šliūkštelkite vandens arba daržovių sultinio. Pasūdykite, pagardinkite pipirais.
  7. Troškinį patiekite su šviežių kalendrų lapeliais ir mėgstamu garnyru.