Traškios vištienos juostelės orkaitėje


Author Julija
Recipe

Ingridientai

Viščiukų broilerių filė - 400 g

Žemės riešutų sviestas - 4 šaukštai

Sojų padažas - 3 šaukštai

Klevų sirupas - 2 šaukštai (galima keisti į medų)


Alyvuogių aliejus - 2 šaukštai

Sezamų plutelei:
Sezamo sėklos - ½ stiklinės

Chalapos paprikų ir majonezo padažui:
Majonezas - 2-3 šaukštai

Marinuotų Chalapų paprikų marinatas - 2-3 šaukštai

Marinuotos Chalapos paprikos - 1 šaukštas, smulkintos

Paprikos milteliai - 1 arbatinis šaukštelis

Gaminimo eiga

Vištieną supjaustyti juostelėmis, sumaišyti su marinato ingredientais ir pamarinuoti 15 min. Įkaitinti orkaitę iki 160 °C (ventiliatoriaus režimu) arba 180 °C (be ventiliatoriaus). Negilią kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
Gerai išmaišyti visus padažo ingredientus. Geriausia tą daryti su šluotele, kad padažas taptų vientisos konsistencijos. Jis turėtų būti vidutiniško skystumo.
Kiekvieną vištienos gabalėlį apvolioti marinate, tada apvolioti sezamo sėklose ir dėti į kepimo skardą. Juosteles kepti orkaitėje 20-25 minutes.
Patiekti su žaliomis salotomis.