Tradicinė Velykų boba

Tradicinė Velykų boba

  1. Neleisdami užvirti pašildykite pieną. 
  2. Keletą šaukštų dar šilto pieno įpilkite į dubenį ir sumaišykite su mielėmis, cukrumi bei žiupsneliu druskos. Palikite šiltai, kad mielės pakiltų.
  3. Po 10–15 minučių į dubenį su mielėmis suberkite išsijotus miltus ir supilkite likusį pieną.
  4. Ištirpinkite sviestą, išplakite kiaušinių baltymus ir atskirai išsukite trynius.
  5. Nuplikykite ir miltuose apvoliokite razinas. 
  6. Visus šiuos produktus įmaišykite į tešlą ir palikite ją 30 minučių pastovėti. 
  7. Kepkite aukštoje molinėje puodynėje ar kepimo formoje – ištepkite ją sviestu, supilkite tešlą ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių. 
  8. Po valandos jau galėsite barstyti cukraus pudra ir skanauti.