Tortilijos omletas


Author Dainius
Recipe

Ingridientai

Omletui:
Svogūnas - 1 vnt.

Paprika - 1 vnt.

Rūkyta šoninė

Alyvuogių aliejus - 2 šaukštai

Kiaušiniai - 3 vnt.

Kalendra - pagal skonį

Tarkuotas sūris - sauja

Salotoms:
Avokadas - 1 vnt.

Kukurūzai

Svogūnų laiškai

Vyšniniai pomidorai

Kalendra

Alyvuogių aliejus

Laimo sultys

Druska

Pipirai

Gaminimo eiga

Supjaustome svogūnus, paprikas ir rūkytą šoninę gabaliukais.

Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame svogūnus, papriką ir rūkytą šoninę ir kepame, kol lengvai paskrunda.

Dubenyje išplakame 3 kiaušinius ir jį pilame į keptuvę ant apkeptų daržovių bei rūkytos šoninės. Tolygiai ant viršaus užberiame smulkintos kalendros ir saują tarkuoto sūrio, viską užklojame tortilija ir ją prispaudžiame. Kepame apie 4 min. Tada omletą apverčiame ant keptuvės dangčio ir atgal nuleidžiame į keptuvę. Lenkiame tortiliją per pusę ir apkepame abi puses po 1 min. Pateikimui supjaustome tortilijos omletą į keturias dalis.

Salotms supjaustome avokadą, svogūnų laiškus, vyšninius pomidorus. Į dubenį dedame supjaustytus ingredientus, kukurūzus ir užpilame alyvuogių aliejumi, laimo sultimis bei pagardiname medumi. Pagal skonį įberiame druskos, pipirų ir kalendros.