Tarkuoti šaltibarščiai


Author Jūratė
Time 116
Recipe

Skaniausių šaltibarščių receptą žinome kiekvienas, bet kiekvienam jis – skirtingas. Su kiaušiniais ar be? Ar reikia ridikėlių? O ar įdėti grietinės? Gal mineralinio? IKI 2025 m. gegužę kvietė pasidalinti savo skaniausiu šaltibarščių receptu ir drauge sukurti skaitmeninę šaltibarščių receptų knygą „ŠaltibarštIKI enciklopedija“.

 

Pagal surinktus balsus užimta 3 vieta

Ingridientai

Agurkai - 3 vnt., trumpavaisiai

Burokėliai - 400 g, tarkuoti marinuoti

Raudonieji ridikėliai - 8 vnt

Česnakas - pusė skiltelės

Druska - 1 nepilnas arbatinis šaukštelis

Krapai

Kefyras - 1,5l (galima naudoti šaltibarščių kefyrą, galima ir paprastą)

Gaminimo eiga

Paimkime 3 l talpos indą, kad viskas tilptų ir per kraštus nebėgtų 🙂

Agurkų žievelę rekomenduoju nulupti, bet jei patinka su žievele, galima ir su ja. Agurkus ir ridikėlius tarkuojame per stambesnę („burokinę”) tarką, iškrečiame burefokėlius, sutriname česnaką, įdedame druskos, viską išmaišome. Pilame kefyrą ir dar kartą išmaišome. Beriame krapus.

Skanaus 🙂