Skaniausių šaltibarščių receptą žinome kiekvienas, bet kiekvienam jis – skirtingas. Su kiaušiniais ar be? Ar reikia ridikėlių? O ar įdėti grietinės? Gal mineralinio? IKI 2025 m. gegužę kvietė pasidalinti savo skaniausiu šaltibarščių receptu ir drauge sukurti skaitmeninę šaltibarščių receptų knygą „ŠaltibarštIKI enciklopedija“.
Pagal surinktus balsus užimta 3 vieta
Paimkime 3 l talpos indą, kad viskas tilptų ir per kraštus nebėgtų 🙂
Agurkų žievelę rekomenduoju nulupti, bet jei patinka su žievele, galima ir su ja. Agurkus ir ridikėlius tarkuojame per stambesnę („burokinę”) tarką, iškrečiame burefokėlius, sutriname česnaką, įdedame druskos, viską išmaišome. Pilame kefyrą ir dar kartą išmaišome. Beriame krapus.
Skanaus 🙂