Šveicariški blynai Rosti su kepta triušiena


Author Dainius
Recipe

Ingridientai

Blynams:
Bulvės - 400 g (arba 3 didelės)

Sviestas - 100 g

Triušiena - 300 g

Druska - pagal skonį

Pipirai - pagal skonį

Alyvuogių aliejus - 50 g

Prieskoniai VEGETA NATUR

Citrina - 1 vnt.

Saulėgrąžų aliejus - kepimui

Padažui:
Grietinė - 150 g

Česnakas - 1-2 skiltelės

Svogūnų laiškai - 1 ryšulėlis

Druska - pagal skonį

Pipirai - pagal skonį

Salotoms:
Romaninės salotos - 200 g

Vyšniniai pomidorai - sauja

Agurkai - ½ agurko

Petražolės - 1 ryšulėlis

Svogūnų laiškai - 1 ryšulėlis

Alyvuogių aliejus - 3 šaukštai

Druska - pagal skonį

Pipirai - pagal skonį

Citrina - ½ citrinos

Česnakas - 1 skiltelė

Krapai - kelios šakelės

Gaminimo eiga

Bulves sutarkuokite vidutinio stambumo trintuve, rankomis išspauskite sultis. Tarkius su sviestu dėkite į mikrobangų krosnelę 5 min., kol sviestas ištirps ir bulvės jį sugers. Palikite atvėsti.
Triušieną marinuokite su druska, pipirais, alyvuogių aliejumi, „Vegeta Natur“ prieskoniais ir citrinos sultimis. Palikite 15 min.
Keptuvėje gerai įkaitinkite gausiai rapsų arba saulėgrąžų aliejaus. Suformuokite 2 didelius arba 4 mažesnius plokščius blynus ir kepkite po 7-8 min. iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Išimkite ir dėkite ant popierinio rankšluosčio.
Toje pačioje keptuvėje iškepkite triušienos išpjovas, kol gražiai apskrus.
Padažui sumaišykite grietinę, kapotus svogūnų laiškus, trintą česnaką, paskaninkite druska ir pipirais.
Salotoms susmulkinkite ingredientus, sumaišykite su alyvuogių aliejumi, kapotu česnaku, druska, pipirais ir citrinos sultimis. Papuoškite krapais.