Sūrūs rikotos blyneliai su žolelėmis


Author Julija
Recipe

Ingridientai

Rikotos sūris - 250 g

Kiaušiniai - 2 vnt.

Kefyras - ½ stiklinės

Sviestas - 20 g

Citrinos žievelė - 1 vnt.

Druska - pagal skonį

Kepimo milteliai - 1 arbatinis šaukštelis

Citrinos sultys - 1 šaukštas

Miltai - 4-5 šaukštai

Krapai - ryšulėlis

Svogūnų laiškai - ryšulėlis (ar česnakų laiškų)

Garnyrui:
Sūdyta lašiša - 100 g

Grietinė - 150 g (arba jogurto)

Varškė - 1 pakelis

Česnakas - 1 skiltelė

Gaminimo eiga

Sumaišykite rikotą su kiaušiniais, kefyru, citrinos žievele, smulkintomis žolelėmis ir ištirpdytu bei pravėsintu sviestu.
Kepimo miltelius sumaišykite su citrinos sultimis ir įmaišykite į tešlą. Tada po truputį dėkite miltus (svarbu jų nepadauginti, kad blynai gautųsi purūs).
Kepkite sausoje keptuvėje. Jei blynai lengvai apverčiami ir iškepė purūs, papildomų miltų nebereikia.
Garnyrui sumaišykite varškę su trintu česnaku, žiupsneliu druskos ir grietine arba jogurtu.
Patiekite blynelius su česnakine varške ir sūdytą lašiša.