Super duper šaltibarščiai


Author Gytė
Time 11
Recipe

Skaniausių šaltibarščių receptą žinome kiekvienas, bet kiekvienam jis – skirtingas. Su kiaušiniais ar be? Ar reikia ridikėlių? O ar įdėti grietinės? Gal mineralinio? IKI 2025 m. gegužę kvietė pasidalinti savo skaniausiu šaltibarščių receptu ir drauge sukurti skaitmeninę šaltibarščių receptų knygą „ŠaltibarštIKI enciklopedija“.

Ingridientai

Kefyras - 1 l

Burokėliai - virti, 2–3 vnt. (arba apie 300–400 g)

Agurkai - 2–3 vnt.

Kiaušiniai - 2–4 vnt.

Krapai - pagal skonį

Svogūnų laiškai

Druska - pagal skonį

Juodieji pipirai

Vanduo - jei reikia praskiesti kefyrą

Bulvės - virtos

Gaminimo eiga

Štai tradicinių šaltibarščių paruošimo instrukcija:
Paruošimas:
1. Paruošk burokėlius
Jei naudoji žalius – išvirk, atvėsink, nulupk ir sutarkuok (grotelėmis arba stambiai). Jei naudoji jau virtus – tiesiog sutarkuok.
2. Supjaustyk daržoves
• Agurkus – smulkiais kubeliais.
• Svogūnų laiškus – smulkiai.
• Krapus – susmulkink.
• Virtus kiaušinius – smulkiai arba griežinėliais.
3. Sumaišyk viską su kefyru
Į didelį dubenį sudėk visus ingredientus ir užpilk kefyru. Jei reikia – įpilk šiek tiek šalto virinto vandens, kad būtų skystesnė konsistencija.
4. Pagardink
Įdėk druskos pagal skonį, gali įberti ir šiek tiek pipirų. Gerai išmaišyk.
5. Atvėsink
Laikyk šaldytuve bent valandą, kad skoniai susijungtų. Galima gaminti iš vakaro.
6. Patiek su virtomis bulvėmis
Tradiciškai šaltibarščiai valgomi su karštomis virtomis bulvėmis, apibarstytomis krapais.