Sriuba „Rožinė mūza”


Author Brigita
Time 25
Recipe

Skaniausių šaltibarščių receptą žinome kiekvienas, bet kiekvienam jis – skirtingas. Su kiaušiniais ar be? Ar reikia ridikėlių? O ar įdėti grietinės? Gal mineralinio? IKI 2025 m. gegužę kvietė pasidalinti savo skaniausiu šaltibarščių receptu ir drauge sukurti skaitmeninę šaltibarščių receptų knygą „ŠaltibarštIKI enciklopedija“.

Ingridientai

Kefyras - 2 vnt. pakelių Žemaitijos

Grietinė - 30%, 2 šaukštai

Burokėliai - 1 pakuotė virtų

Svogūnų laiškai

Agurkai - 7 vnt. šviežių

Kiaušiniai - 2 vnt. virtų

Krapai

Druska

Gaminimo eiga

Supilti du pakelius kefyro, porą šaukštų grietinės, virtus, sutarkuotus burokėlius, pjaustytus agurkus, druskos pagal skonį. Viską išmaišyti. Ant viršaus įdėti pjaustytus virtus kiaušinius kartu su pjaustytais svogūnais ir krapais. Puikiai dera keptos orkaitėje bulvių skiltelės. Ir skanauti!