Kepkite vidutinėje temperatūroje, vis pamaišydami, kol trupiniai taps traškūs ir šviesiai rudos spalvos, tada nuimkite nuo ugnies.
Į pasūdytą verdantį vandenį sudėkite makaronus ir išvirkite pagal instrukcijas, nurodytas ant pakelio.
Kol makaronai verda, mažame prikaistuvyje įkaitinkite pusę puodelio aliejaus, suberkite česnaką, paprikas ir pakepkite, kol pradės spragėti (bet ne skrusti), tada nuimkite nuo ugnies.
Makaronams išvirus „al dente“, dalį nuoviro nupilkite į puodelį.
Nusunkite makaronus, į juos supilkite aliejų su česnaku bei citrinų sultis.
Viską pakaitinkite vidutinėje temperatūroje, vis pamaišydami ir įpildami šiek tiek makaronų nuoviro, jei masė atrodo per sausa.
Įmaišykite petražoles ir patiekite su traškiais duonos trupiniais ant viršaus.