Sotūs šaltibarščiai


Author Renata
Time 31
Recipe

Skaniausių šaltibarščių receptą žinome kiekvienas, bet kiekvienam jis – skirtingas. Su kiaušiniais ar be? Ar reikia ridikėlių? O ar įdėti grietinės? Gal mineralinio? IKI 2025 m. gegužę kvietė pasidalinti savo skaniausiu šaltibarščių receptu ir drauge sukurti skaitmeninę šaltibarščių receptų knygą „ŠaltibarštIKI enciklopedija“.

Ingridientai

Burokėliai

Grietinė

Agurkai - šviežias

Kiaušiniai - virti

Svogūnų laiškai

Krapai

Druska

Citrinos sultys

Cukrus

Gaminimo eiga

Švarius, nuluptus, nuplautus burokėlius verdu kol bus minkšti, į tą patį burokėlių nuovirą, dedu tarkuotus burokėlius, pjaustytus agurkus, svogūnų laiškus, krapus, druskos ir citrinų sulčių, cukraus pagal skonį ir balinu su daug grietinės, prieš valgant, įpjaustau virto kiaušinio, būna sotūs, tiršti ir labai skanūs šaltibarščiai 🙂