Šokoladiniai putėsiai

  1. Šokoladą ištirpinkite dubenyje virš verdančio vandens.Neleiskite dubeniui liestis su vandeniu. Maišykite, kol šokoladas visiškai ištirps. Leiskite jam atvėsti.
  2. Kiaušinius su cukrumi plakite elektriniu plaktuvu apie5 minutes, arba kol masė taps žvilgi ir puri. Pilkite ją į ištirpintą šokoladą, ten pat suberkite ir kakavos miltelius.
  3. Atskirame dubenyje išplakite grietinėlę (būkite atsargūs, neperplakite). Kai grietinėlė virs puriomis putomis, atsargiai ją įmaišykite į šokoladinę masę. Šiek tiek plaktos grietinėlės pasilikite desertui papuošti.
  4. Putėsius sudėkite į taures ir valandai palikite šaldytuve. Iš šaldytuvo išimkite likus 15 min. iki patiekimo, papuoškite desertą plakta grietinėle, šviežiomis uogomis ar mini zefyrais.