Skaniausių šaltibarščių receptą žinome kiekvienas, bet kiekvienam jis – skirtingas. Su kiaušiniais ar be? Ar reikia ridikėlių? O ar įdėti grietinės? Gal mineralinio? IKI 2025 m. gegužę kvietė pasidalinti savo skaniausiu šaltibarščių receptu ir drauge sukurti skaitmeninę šaltibarščių receptų knygą „ŠaltibarštIKI enciklopedija“.
Agurką, burokus, ridikus, kiaušinius sutarkuoti, svogūnus supjaustyti, peražolės labai smulkiai supjastyti, sudėti viską i dubenį. Atskiram dubenėlyje kefyrą ir grietinę labai gerai sumašyt ir įpilti burokų sulčių, įdėt druskos ir pipirų, viską vėl sumaišyt. Sutarkuotas daržoves ir kiaušinius sumaišyt su kefyro ir grietinės mase. Jei mėgstate rūgštesnį, galima citrinų sulčių truputį įpilti. Grietinės galima negailėt, sriuba nebus per tiršta, nes pabaigoj įpilkite Airano, būtent gazuoto Airano. Bulvės paprastai išvirti