Šaltibarščiai Žemaitiškas ”šmakalas,,


Author Diana
Time 61
Recipe

Skaniausių šaltibarščių receptą žinome kiekvienas, bet kiekvienam jis – skirtingas. Su kiaušiniais ar be? Ar reikia ridikėlių? O ar įdėti grietinės? Gal mineralinio? IKI 2025 m. gegužę kvietė pasidalinti savo skaniausiu šaltibarščių receptu ir drauge sukurti skaitmeninę šaltibarščių receptų knygą „ŠaltibarštIKI enciklopedija“.

Ingridientai

Kefyras - 2 l

Sūdyta silkė - 2vnt

Svogūnas - 1vnt

Svogūnų laiškai - 1 pundelis

Krapai - 1 pundelis

Juodieji pipirai - 2 žiupsneliai maltų

Gaminimo eiga

  1. Silkę apkepame sausoje keptuvėje arba ant grilio. Silkę nulupame, nukauliname ir susmulkiname.
  2. Svogūną ir žalumynus smulkiai supjaustome.
  3. Į puodą supilame kefyrą ir sudedame silkę, svoguną, žalumynus. Pagardiname pipirais.
  4. Šaltsriubė turi pastovėti bent pusvalandį ir subręsti.

Valgome su virtomis bulvėmis, kurios išverda su lupena.

Skanaus 🙂