Skaniausių šaltibarščių receptą žinome kiekvienas, bet kiekvienam jis – skirtingas. Su kiaušiniais ar be? Ar reikia ridikėlių? O ar įdėti grietinės? Gal mineralinio? IKI 2025 m. gegužę kvietė pasidalinti savo skaniausiu šaltibarščių receptu ir drauge sukurti skaitmeninę šaltibarščių receptų knygą „ŠaltibarštIKI enciklopedija“.
Kiaušinius išvirti ir palikti atvėsti. Kol vėsta kiaušiniai smulkiai supjaustyti agurkus, krapus, svogūnų laiškus.
Susmulkintus ingredientus sudėti į puodą, nuo burokėlių nupilti skystį ir sudėti į tą patį puodą. Labai labai smulkiai supjaustyti kiaušinius, sudėti į puodą. Viską užpilti kefyru, lėtai išmaišyti, pagal skonį pagardinti druska ir pipirais. Patiekti su virtomis bulvytėmis:)