Šaltibarščiai tradiciškai


Author Milda
Time 8
Recipe

Skaniausių šaltibarščių receptą žinome kiekvienas, bet kiekvienam jis – skirtingas. Su kiaušiniais ar be? Ar reikia ridikėlių? O ar įdėti grietinės? Gal mineralinio? IKI 2025 m. gegužę kvietė pasidalinti savo skaniausiu šaltibarščių receptu ir drauge sukurti skaitmeninę šaltibarščių receptų knygą „ŠaltibarštIKI enciklopedija“.

Ingridientai

Kefyras - 2l (vienas šaltibarščių, kitas Vilkyškių)

Kiaušiniai - 2 vnt.

Svogūnų laiškai

Burokėliai - marinuoti obuolių sultyse

Agurkai - 2-3 trumpavaisiai

Druska

Pipirai

Bulvės

Gaminimo eiga

Kiaušinius išvirti ir palikti atvėsti. Kol vėsta kiaušiniai smulkiai supjaustyti agurkus, krapus, svogūnų laiškus.
Susmulkintus ingredientus sudėti į puodą, nuo burokėlių nupilti skystį ir sudėti į tą patį puodą. Labai labai smulkiai supjaustyti kiaušinius, sudėti į puodą. Viską užpilti kefyru, lėtai išmaišyti, pagal skonį pagardinti druska ir pipirais. Patiekti su virtomis bulvytėmis:)