Šaltibarščiai su raugintais agurkėliais


Author Emilija Lukšytė
Time 6
Recipe

Skaniausių šaltibarščių receptą žinome kiekvienas, bet kiekvienam jis – skirtingas. Su kiaušiniais ar be? Ar reikia ridikėlių? O ar įdėti grietinės? Gal mineralinio? IKI 2025 m. gegužę kvietė pasidalinti savo skaniausiu šaltibarščių receptu ir drauge sukurti skaitmeninę šaltibarščių receptų knygą „ŠaltibarštIKI enciklopedija“.

Ingridientai

Kefyras - 1 l

Graikiškas jogurtas - 300 ml

Burokėliai - 4 virtų nedidelių

Agurkai - 3 raugintų (nedidelių)

Druska

Krapai

Svogūnų laiškai

Kiaušiniai - 6 vnt., virti

Bulvės

Gaminimo eiga

Agurkus sutarkuoti burokine tarka ( arba plonai supjaustyti). Dėti į puodą. Tada supjaustyti svogūnų laiškus, krapus, sutarkuoti burokėlius, sudėti į puodą su agurkais, pilti graikišką jogurtą, kefyrą, įdėti druskos ir supjaustytus kietai virtus kiaušinius ir viską išmaišyti. Patiekti su virtomis bulvėmis. Skanaus!;)