Šaltibarščiai su keptu kiaušiniu


Author Henrikas
Time 158
Recipe

Skaniausių šaltibarščių receptą žinome kiekvienas, bet kiekvienam jis – skirtingas. Su kiaušiniais ar be? Ar reikia ridikėlių? O ar įdėti grietinės? Gal mineralinio? IKI 2025 m. gegužę kvietė pasidalinti savo skaniausiu šaltibarščių receptu ir drauge sukurti skaitmeninę šaltibarščių receptų knygą „ŠaltibarštIKI enciklopedija“.

 

Pagal surinktus balsus užimta 2 vieta

Ingridientai

Kefyras - 1 litras (geriausia riebumo ~2.5–3.5%)

Burokėliai - 2 vidutiniai (tarkuoti arba smulkiai pjaustyti)

Kiaušiniai - 3-4 virti

Agurkai - 3-4 virti

Grietinė - Keli šaukštai (nebūtina, bet daro šaltibarščius švelnesnius)

Krapai - (gausiai!)

Druska - pagal skonį

Pipirai - pagal skonį

Svogūnų laiškai - (nebūtina, bet labai tinka)

Citrinos sultys - Šlakelis (jei norisi ryškesnio skonio)

Bulvės - Virtos, patiekimui šalia

Gaminimo eiga

  1. Paruošk daržoves: burokėlius sutarkuok ar supjaustyk, agurkus – smulkiais šiaudeliais ar kubeliais.
  2. Supjaustyk kiaušinius – kubeliais ar griežinėliais.
  3. Į dubenį dėk visus ingredientus: burokėlius, agurkus, kiaušinius, krapus, svogūnų laiškus, šaukštą ar du grietinės.
  4. Užpilk kefyru, išmaišyk. Pagardink druska, pipirais, citrinos sultimis.
  5. Leisk pastovėti šaldytuve bent 30 min., kad visi skoniai „susidraugautų“.
  6. Patiek su karštomis virtomis bulvėmis.