šaltibarščiai su keptu kiaušiniu


Author Jurgita Urbelienė
Time 21
Recipe

Skaniausių šaltibarščių receptą žinome kiekvienas, bet kiekvienam jis – skirtingas. Su kiaušiniais ar be? Ar reikia ridikėlių? O ar įdėti grietinės? Gal mineralinio? IKI 2025 m. gegužę kvietė pasidalinti savo skaniausiu šaltibarščių receptu ir drauge sukurti skaitmeninę šaltibarščių receptų knygą „ŠaltibarštIKI enciklopedija“.

Ingridientai

Kefyras - 500 ml (šalto)

Mineralinis vanduo Vytautas - 150 ml

Burokėliai - 2 virti (tarkuoti arba smulkinti)

Agurkai - 3 maži švieži (tarkuoti arba smulkinti)

Raudonieji ridikėliai - 5 vnt. griežinėliais

Krapai - 2 šaukštai

Svogūnų laiškai - 2 šaukštai

Druska

Juodieji pipirai

Citrinos sultys - 1 šaukštelis

Kiaušiniai - 1 keptas vienai porcijai

Bulvės - virtos su lupena (patiekimui)

Alyvuogių aliejus - šlakelis (papuošimui)

Gaminimo eiga

Sumaišyk kefyrą su mineraliniu, sudėk daržoves ir žalumynus. Pagardink druska, pipirais ir citrina. Gerai išmaišyk, atšaldyk. Patiekiant uždėk keptą kiaušinį, šlakelį alyvuogių aliejaus ir bulvių šalia.

Skanaus!