Šaltibarščiai su charakteriu


Author Viktorija
Time 14
Recipe

Skaniausių šaltibarščių receptą žinome kiekvienas, bet kiekvienam jis – skirtingas. Su kiaušiniais ar be? Ar reikia ridikėlių? O ar įdėti grietinės? Gal mineralinio? IKI 2025 m. gegužę kvietė pasidalinti savo skaniausiu šaltibarščių receptu ir drauge sukurti skaitmeninę šaltibarščių receptų knygą „ŠaltibarštIKI enciklopedija“.

Ingridientai

Kefyras - 1l

Agurkai - 2 vnt.

Burokėliai - stiklainis marinuotų

Citrinos sultys - 30g

Marinuoti agurkėliai - 100g

Marinuotų agurkėlių marinato skystis - 100ml

Krienai - 15g

Druska - pagal skonį

Fetos sūris - patrupinimui

Kiaušiniai - virti

Bulvės - virtos

Gaminimo eiga

  1. Virtuvės trintuvu iki vientisos masės sutrinkite citrinos sultis, marinuotus agurkėlius, jų skystį, krienus ir garstyčias.
  2.  Į puodą supilkite gautą skystį, kefyrą, burokėlius, sudėkite agurkus, pagardinkite druska ir gerai išmaišykite.
  3. Patiekdami ant viršaus pabarstykite patrupintu fetos sūriu bei pridėkite virtų kiaušinių ir bulvių.
    Skanaus ! Puikiai tinka norintiems įvairovės