Skaniausių šaltibarščių receptą žinome kiekvienas, bet kiekvienam jis – skirtingas. Su kiaušiniais ar be? Ar reikia ridikėlių? O ar įdėti grietinės? Gal mineralinio? IKI 2025 m. gegužę kvietė pasidalinti savo skaniausiu šaltibarščių receptu ir drauge sukurti skaitmeninę šaltibarščių receptų knygą „ŠaltibarštIKI enciklopedija“.
Šaltibarščių ingredientus tradiciškai sumaišyti: agurkus, svogūnų laiškus, krapus supjaustyti smulkiai, aplieti kefyru ir indeliu burokų. Pagardinti druska su trumais.
Batatus sumaišyti su prieskoniais (citrinpipiriai, paprika, čili, čiut aliejaus) ir kepti karšto oro gruzdintuvėje arba orkaitėje.
Saldžios bulvės su aštriais prieskoniais gerai dera su šaltais šaltibarščiais.