Šaltibarščiai kitaip bet tobulo skonio


Author Diana
Time 14
Recipe

Skaniausių šaltibarščių receptą žinome kiekvienas, bet kiekvienam jis – skirtingas. Su kiaušiniais ar be? Ar reikia ridikėlių? O ar įdėti grietinės? Gal mineralinio? IKI 2025 m. gegužę kvietė pasidalinti savo skaniausiu šaltibarščių receptu ir drauge sukurti skaitmeninę šaltibarščių receptų knygą „ŠaltibarštIKI enciklopedija“.

Ingridientai

Kefyras - 1 l

Agurkai - 4-5 vnt.

Raudonieji ridikėliai - 5 vnt.

Krapai

Svogūnų laiškai

Marinuoti agurkėliai - 1 vnt.

Vanduo - virintas

Druska

Bulvės - patiekti šalia

Burokėliai - virti

Gaminimo eiga

Pirmiausiai užvirinu vandenį, suberiu tarkuotus virtus burokėlius, papjaustau svogūnų laiškų, papjaustau šiek tiek krapų, supjaustau nuluptus 5 vienetus ridikėlių, supjaustau 4 vienetus žalių nuluptų agurkėlių, supjaustau 1 marinuotą agurkėlį, pilu 1l kefyro ir tuomet šiek tiek virinto vandens, pagal skonį ragaudama beru ir druskytės. Viską išmaišau ir patiekiu su karštomis bulvėmis. Skanaus 🙂