Šaltibarščiai


Author Irma
Recipe

Skaniausių šaltibarščių receptą žinome kiekvienas, bet kiekvienam jis – skirtingas. Su kiaušiniais ar be? Ar reikia ridikėlių? O ar įdėti grietinės? Gal mineralinio? IKI 2025 m. gegužę kvietė pasidalinti savo skaniausiu šaltibarščių receptu ir drauge sukurti skaitmeninę šaltibarščių receptų knygą „ŠaltibarštIKI enciklopedija“.

 

Pagal surinktus balsus užimta 9 vieta

Ingridientai

Kefyras - 2,5%

Burokėliai - 1 vnt. Kėdainių marinuoti šaltibarščių

Kiaušiniai - 2 vnt. virti

Agurkai - 2 vnt. žali

Svogūnų laiškai - 1 ryšulėlis

Krapai

Druska

Juodieji pipirai

Gaminimo eiga

Kefyrą suplakame, supilame į dubenį. Sudedame marinuotus burokėlius, sutarkuojame agurkus, supjaustytus kiaušinius, sudedame supjaustytus krapus su svogūnų laiškais. Įbereme druskos ir juodųjų pipirų. Viską išmaišome ir dedame į šaldytuvą, kad atvėstų