Šaltibarščiai


Author Jurgita
Time 92
Recipe

Skaniausių šaltibarščių receptą žinome kiekvienas, bet kiekvienam jis – skirtingas. Su kiaušiniais ar be? Ar reikia ridikėlių? O ar įdėti grietinės? Gal mineralinio? IKI 2025 m. gegužę kvietė pasidalinti savo skaniausiu šaltibarščių receptu ir drauge sukurti skaitmeninę šaltibarščių receptų knygą „ŠaltibarštIKI enciklopedija“.

 

Pagal surinktus balsus užimta 6 vieta

Ingridientai

Kefyras - 2,2%

Burokėliai - virti

Agurkai - švieži

Kiaušiniai - virti

Svogūnų laiškai

Krapai

Druska

Juodieji pipirai - malti

Prieskoniai VEGETA

Gaminimo eiga

Pirmiausiai susitarkuoju burokėlius per burokinę tarką, juos šiek tiek pamarinuoju su druska, cukrumi ir actu 9%, tada supilu kefyrą, supjaustau kiaušinius, agurkus, visus žalumynus, tada reikia šalto vandens, kad gautųsi ne per tiršti, o tada jau skaniname prieskoniais,mano pagrindinis kurį dedu pačiame gale tai yra Vegetos prieskoniai, jie suteikia šaltibarščiams išskirtinį skonį, pabandykite tikrai verta juos pasidaryti, mano grįžę vaikai, jau dabar suaugę, visada prašo, kad juos pagaminčiau❤️