Skaniausių šaltibarščių receptą žinome kiekvienas, bet kiekvienam jis – skirtingas. Su kiaušiniais ar be? Ar reikia ridikėlių? O ar įdėti grietinės? Gal mineralinio? IKI 2025 m. gegužę kvietė pasidalinti savo skaniausiu šaltibarščių receptu ir drauge sukurti skaitmeninę šaltibarščių receptų knygą „ŠaltibarštIKI enciklopedija“.
Burokėlius, kiaušinius išvirti. Į puodą pilame kefyrą, dedame tarkuotus burokėlius, agurką. Kiaušinius, krapus, svogūnų laiškus supjaustome. Viską išmaišome, jei reikia įberiame žiupsnelį druskos. Jei gaunasi tirštoka, galima įpilti truputį pieno. Maža paslaptis- viskas auginta savo darže( kefyras, pienas, kiaušiniai taip pat naminiai). Gaunasi tobulas patiekalas!! Skanaus.