Šaltibarščiai


Author Agnė
Time 11
Recipe

Skaniausių šaltibarščių receptą žinome kiekvienas, bet kiekvienam jis – skirtingas. Su kiaušiniais ar be? Ar reikia ridikėlių? O ar įdėti grietinės? Gal mineralinio? IKI 2025 m. gegužę kvietė pasidalinti savo skaniausiu šaltibarščių receptu ir drauge sukurti skaitmeninę šaltibarščių receptų knygą „ŠaltibarštIKI enciklopedija“.

Ingridientai

Kefyras

Burokėliai

Krapai

Agurkai

Kiaušiniai

Svogūnų laiškai

Druska

Pienas - jei reikia

Gaminimo eiga

Burokėlius, kiaušinius išvirti. Į puodą pilame kefyrą, dedame tarkuotus burokėlius, agurką. Kiaušinius, krapus, svogūnų laiškus supjaustome. Viską išmaišome, jei reikia įberiame žiupsnelį druskos. Jei gaunasi tirštoka, galima įpilti truputį pieno. Maža paslaptis- viskas auginta savo darže( kefyras, pienas, kiaušiniai taip pat naminiai). Gaunasi tobulas patiekalas!! Skanaus.