Šaltibarščiai


Author Dana
Time 10
Recipe

Skaniausių šaltibarščių receptą žinome kiekvienas, bet kiekvienam jis – skirtingas. Su kiaušiniais ar be? Ar reikia ridikėlių? O ar įdėti grietinės? Gal mineralinio? IKI 2025 m. gegužę kvietė pasidalinti savo skaniausiu šaltibarščių receptu ir drauge sukurti skaitmeninę šaltibarščių receptų knygą „ŠaltibarštIKI enciklopedija“.

Ingridientai

Agurkai - Vienas šviežias

Kiaušiniai - 3-4 vnt.

Kefyras - 1l, šaltibarščių

Pienas - 0,5l, Dvaro

Druska - žiupsnelis

Krapai

Svogūnų laiškai

Burokėliai - 0,5l, marinuotų

Raudonieji ridikėliai - jei nemėgstate kiaušinių

Gaminimo eiga

Agurką sutarkuoti, smulkiai supjaustyti svogūnų laiškus ir krapus.Kiaušinius išvirti ir supjaustyti norimo dydžio. Į puodą dedame sutarkuotą agurką, burokėlius, svogūnų laiškus, krapus, kiaušinius. Pilame šaltibarščių kefyrą, pilame pieną, dedame druskos pagal skonį. Ir viska gerai išmaišome. Tiesa, kas nemėgsta kiaušinių, tai dėkite pjaustytus ridikėlius, dar galima įdėti baziliko lapelių. Skanaus! Man šis receptas tobulas su virtomis bulvėmis. Užbarstytomis krapais.