Skaniausių šaltibarščių receptą žinome kiekvienas, bet kiekvienam jis – skirtingas. Su kiaušiniais ar be? Ar reikia ridikėlių? O ar įdėti grietinės? Gal mineralinio? IKI 2025 m. gegužę kvietė pasidalinti savo skaniausiu šaltibarščių receptu ir drauge sukurti skaitmeninę šaltibarščių receptų knygą „ŠaltibarštIKI enciklopedija“.
Į puodą supilu kefyrą, pieną, virintą šaltą vandenį, tada supilu marinuotus burokėlius ir išmaišius paragauju, tada šiek tiek cukraus ir druskos palei skonį, tada sudedu agurką supjaustytą, svogūną kubeliais,ir kiaušinius supjaustytus, aš pjaustau kiaušinį stambiais kubeliais ir supilu krapus, o svogūnų laiškus apibarstau kaip įpilu į lėkštę, nes juos subėrus į puodą jie pastovėję nebebūna traškūs, patiekiu su karštomis bulvėmis