Šaltibarščiai


Author Ernesta
Time 9
Recipe

Skaniausių šaltibarščių receptą žinome kiekvienas, bet kiekvienam jis – skirtingas. Su kiaušiniais ar be? Ar reikia ridikėlių? O ar įdėti grietinės? Gal mineralinio? IKI 2025 m. gegužę kvietė pasidalinti savo skaniausiu šaltibarščių receptu ir drauge sukurti skaitmeninę šaltibarščių receptų knygą „ŠaltibarštIKI enciklopedija“.

Ingridientai

Burokėliai

Agurkai

Raudonieji ridikėliai

Krapai

Svogūnų laiškai

Kiaušiniai

Kefyras

Grietinė

Druska

Vanduo - virintas

Gaminimo eiga

1. Užviriname vandenį(maždaug 500ml), šiek tiek pasūdome(atvėsiname);

2. Pilame du pakelius kefyro(naudoju Dvaro šaltibarščių kefyrą);

3. Supjaustome ridikėlius, agurkus, krapus, svogūnų laiškus, kiaušinius;

4. Sudedame burokėlius;

5. Dedame kelis šaukštus grietinės ir viską gerai išmaišome.;

6. Dedame į šaldytuvą.

7. Patiekiame su virtom bulvytėm.