Skaniausių šaltibarščių receptą žinome kiekvienas, bet kiekvienam jis – skirtingas. Su kiaušiniais ar be? Ar reikia ridikėlių? O ar įdėti grietinės? Gal mineralinio? IKI 2025 m. gegužę kvietė pasidalinti savo skaniausiu šaltibarščių receptu ir drauge sukurti skaitmeninę šaltibarščių receptų knygą „ŠaltibarštIKI enciklopedija“.
1. Užviriname vandenį(maždaug 500ml), šiek tiek pasūdome(atvėsiname);
2. Pilame du pakelius kefyro(naudoju Dvaro šaltibarščių kefyrą);
3. Supjaustome ridikėlius, agurkus, krapus, svogūnų laiškus, kiaušinius;
4. Sudedame burokėlius;
5. Dedame kelis šaukštus grietinės ir viską gerai išmaišome.;
6. Dedame į šaldytuvą.
7. Patiekiame su virtom bulvytėm.