Skaniausių šaltibarščių receptą žinome kiekvienas, bet kiekvienam jis – skirtingas. Su kiaušiniais ar be? Ar reikia ridikėlių? O ar įdėti grietinės? Gal mineralinio? IKI 2025 m. gegužę kvietė pasidalinti savo skaniausiu šaltibarščių receptu ir drauge sukurti skaitmeninę šaltibarščių receptų knygą „ŠaltibarštIKI enciklopedija“.
1. Burokėlius nulupk ir sutarkuok stambia tarka.
2. Agurkus supjaustyk mažais kubeliais.
3. Kiaušinius išvirk kietai, atvėsink, nulupk ir supjaustyk.
4. Krapus smulkiai sukapok.
5. Į dubenį sudėk burokėlius, agurkus, kiaušinius, krapus, įpilk kefyro ir (jei nori) jogurto arba pasukų.
6. Viską gerai išmaišyk, pagardink druska ir pipirais.
7. Palaikyk šaldytuve bent 30 minučių, kad skoniai „susidraugautų“.
8. Patiek su karštomis virtomis bulvėmis