Saldžiai rūgštūs šaltibarščiai


Author Greta Dmitrijeva
Time 8
Recipe

Skaniausių šaltibarščių receptą žinome kiekvienas, bet kiekvienam jis – skirtingas. Su kiaušiniais ar be? Ar reikia ridikėlių? O ar įdėti grietinės? Gal mineralinio? IKI 2025 m. gegužę kvietė pasidalinti savo skaniausiu šaltibarščių receptu ir drauge sukurti skaitmeninę šaltibarščių receptų knygą „ŠaltibarštIKI enciklopedija“.

Ingridientai

Burokėliai - virti, marinuoti

Agurkai

Krapai

Svogūnų laiškai

Obuolių actas

Druska

Cukrus

Grietinėlė

Kefyras

Gaminimo eiga

Supjaustyti smulkiais griežinėliais agurką, krapus ir svogūnų laiškus, įpilti obuolių acto, druskos šiek tiek ir negailėti cukraus. Viską sumaišyti ir palikti pastovėti 10-15min. Tada sudėti burokėlius, supilti kefyrą bei grietinėlę, viską išmaišyti. Paragauti, turi jaustis ir rūgštumas ir saldumas vienu metu, jei nesijaučia, pilti dar acto ir įdėti cukraus.