Skaniausių šaltibarščių receptą žinome kiekvienas, bet kiekvienam jis – skirtingas. Su kiaušiniais ar be? Ar reikia ridikėlių? O ar įdėti grietinės? Gal mineralinio? IKI 2025 m. gegužę kvietė pasidalinti savo skaniausiu šaltibarščių receptu ir drauge sukurti skaitmeninę šaltibarščių receptų knygą „ŠaltibarštIKI enciklopedija“.
Supjaustyti smulkiais griežinėliais agurką, krapus ir svogūnų laiškus, įpilti obuolių acto, druskos šiek tiek ir negailėti cukraus. Viską sumaišyti ir palikti pastovėti 10-15min. Tada sudėti burokėlius, supilti kefyrą bei grietinėlę, viską išmaišyti. Paragauti, turi jaustis ir rūgštumas ir saldumas vienu metu, jei nesijaučia, pilti dar acto ir įdėti cukraus.