Sakyk ką nori, baba, skysti šaltibai geriausi


Author Gabrielė
Time 11
Recipe

Skaniausių šaltibarščių receptą žinome kiekvienas, bet kiekvienam jis – skirtingas. Su kiaušiniais ar be? Ar reikia ridikėlių? O ar įdėti grietinės? Gal mineralinio? IKI 2025 m. gegužę kvietė pasidalinti savo skaniausiu šaltibarščių receptu ir drauge sukurti skaitmeninę šaltibarščių receptų knygą „ŠaltibarštIKI enciklopedija“.

Ingridientai

Kefyras - 0,9 l (arba 900 g)

Pienas - 0,5–0,6 l (pagal pageidaujamą tirštumą)

Burokėliai - Konservuoti, 570 g (su sultimis)

Agurkai - 4 trumpavaisiai

Krapai - pagal skonį (apie 1/2 ryšelio)

Svogūnų laiškai - bent 1 ryšelis (ar daugiau)

Druska - pagal skonį

Gaminimo eiga

1.Agurkai:
Nuplauk agurkus ir smulkiai supjaustyk.
2.Krapai ir svogūnų laiškai:
Nuplauk ir smulkiai sukapok tiek krapus, tiek didelį kiekį svogūnų laiškų – jie svarbus skoniui, tad negailėk.
3.Burokėliai:
Supilk konservuotus burokėlius su jų sultimis (nebent labai saldžios – tuomet dalį nupilk). Jei reikia – pasmulkink.
4.Maišymas:
Į dubenį sudėk visus daržovių ingredientus, žalumynus. Gerai išmaišyk.
5.Skystis:
Supilk kefyrą, tada pieną – pagal norimą tirštumą. Viską maišyk, kol taps vientisa sriuba.
6.Pagardinimas:
Įberk druskos pagal skonį. Išmaišyk ir paragauk – jei trūksta ryškumo, dėk dar druskos.
7.Patiekimas:
Patiekiama su karštomis bulvėmis – tinka tiek su lupenom, tiek be jų, pagardintomis sviestu ir, jei nori – papildomai krapais.