Ružavieji šaltibarščiai


Author Raimonda
Time 26
Recipe

Skaniausių šaltibarščių receptą žinome kiekvienas, bet kiekvienam jis – skirtingas. Su kiaušiniais ar be? Ar reikia ridikėlių? O ar įdėti grietinės? Gal mineralinio? IKI 2025 m. gegužę kvietė pasidalinti savo skaniausiu šaltibarščių receptu ir drauge sukurti skaitmeninę šaltibarščių receptų knygą „ŠaltibarštIKI enciklopedija“.

Ingridientai

Kefyras - 2 l

Agurkai - 3 vnt. trumpų

Kiaušiniai - 3 vnt.

Burokėliai - 0.3 kg marinuotų

Svogūnų laiškai

Krapai

Druska - pagal skonį

Cukrus

Juodieji pipirai - malti

Obuolių actas - 1 šaukštas

Gaminimo eiga

Išsiverdame kiaušinius. Susipjaustome agurkus, krapus, svogūnų laiškus, kiaušinius dedame į dubenį. Sudedami burokėlius, supilame kefyrą, dedame druską, cukrų, pipirus ir actą. Viską gerai išmaišyti. Patiekiama su karštomis bulvėmis.

Skanaus!