Skaniausių šaltibarščių receptą žinome kiekvienas, bet kiekvienam jis – skirtingas. Su kiaušiniais ar be? Ar reikia ridikėlių? O ar įdėti grietinės? Gal mineralinio? IKI 2025 m. gegužę kvietė pasidalinti savo skaniausiu šaltibarščių receptu ir drauge sukurti skaitmeninę šaltibarščių receptų knygą „ŠaltibarštIKI enciklopedija“.
Gaminimas:
1. Paruošk daržoves: burokėlius sutarkuok ar supjaustyk, agurkus – smulkiais šiaudeliais ar kubeliais.
2. Supjaustyk kiaušinius – kubeliais ar griežinėliais.
3. Į dubenį dėk visus ingredientus: burokėlius, agurkus, kiaušinius, krapus, svogūnų laiškus, šaukštą ar du grietinės.
4. Užpilk kefyru, išmaišyk. Pagardink druska, pipirais, citrinos sultimis.
5. Leisk pastovėti šaldytuve bent 30 min., kad visi skoniai „susidraugautų“.
6. Patiek su karštomis virtomis bulvėmis.