Rožinė bomba


Author Orinta
Time 13
Recipe

Skaniausių šaltibarščių receptą žinome kiekvienas, bet kiekvienam jis – skirtingas. Su kiaušiniais ar be? Ar reikia ridikėlių? O ar įdėti grietinės? Gal mineralinio? IKI 2025 m. gegužę kvietė pasidalinti savo skaniausiu šaltibarščių receptu ir drauge sukurti skaitmeninę šaltibarščių receptų knygą „ŠaltibarštIKI enciklopedija“.

Ingridientai

Agurkai

Svogūnų laiškai - 100g

Krapai - 20g džiovintų ir 20g šviežių

Kefyras - 1l

Burokėliai - virti, 300g

Obuolių actas - 2 šaukštai

Citrinos sultys - pusės citrinos

Druska - pagal skonį

Kiaušiniai - 1 vnt. vienai porcijai

Bulvės

Bulvių prieskoniai - pagal skonį

Natūralus jogurtas - 200g

Gaminimo eiga

Pirmiausia pasirūpiname bulvėmis. Jas pabarstome mėgstamais prieskoniais ir paliekame pasimarinuoti apie 20 minučių. Tada kepame karšto oro gruzdintuvėje. Jei tokios neturi – keptuvė irgi puikiai tiks.

Kol marinuojasi bulvytės pereiname prie rožinio stebuklo – agurką ir burokėlius sutarkuojame burokine tarka. Smulkiname krapus ir svogūnų laiškus, suberiame džiovintus krapus. Dedame druską, pilame citrinos sultis ir actą. Viską sumaišome su jogurtu. Galiausiai užpilame kefyrą – tiek, kad būtų gaivu, bet ne per skysta.

Serviruojant dedame po vieną kietai virtą kiaušinį tiesiai ant šalto dubenėlio šaltibarščių. Šalia – karštos, traškios bulvytės. Skonio sprogimas garantuotas.