Prabangūs šaltibarščiai „Rožinis debesėlis‘’


Author Simona
Time 25
Recipe

Skaniausių šaltibarščių receptą žinome kiekvienas, bet kiekvienam jis – skirtingas. Su kiaušiniais ar be? Ar reikia ridikėlių? O ar įdėti grietinės? Gal mineralinio? IKI 2025 m. gegužę kvietė pasidalinti savo skaniausiu šaltibarščių receptu ir drauge sukurti skaitmeninę šaltibarščių receptų knygą „ŠaltibarštIKI enciklopedija“.

Ingridientai

Kefyras - 500 ml (riebaus, 3,5%)

Graikiškas jogurtas - 100 ml natūralaus

Burokėliai - 1 mažas virintas (sutarkuotas burokėlis + šlakelis burokėlių sulčių)

Bulvės - 2 vidutinės virtos, keptos su lupenomis orkaitėje su šlakeliu aliejaus ir žiupsneliu rozmarino

Kiaušiniai - 2 virti

Agurkai - 4 vnt. nedideli šviežūs

Krapai - sauja šviežių

Mėtos lapeliai - švieži (paslaptis – vos keli!)

Citrinos sultys - 1 šaukštelis

Druska - žiupsnelis

Baltieji pipirai - šviežiai malti

Valgomi gėlių žiedlapiai - papuošimui (pvz., nasturtos ar rugiagėlės)

Mikrožalumynai - papuošimui

Traškūs ruginiai duonos skrebučiai su česnaku - patiekimui

Gaminimo eiga

Paruošimas:

  1. Burokėlis:
    Sutarkuok virtą burokėlį. Įmaišyk šaukštą burokėlių sulčių – dėl ryškesnės rožinės spalvos.
  2. Pagrindas:
    Kefyrą sumaišyk su graikišku jogurtu, įpilk šlakelį citrinos sulčių, įberk druskos, baltųjų pipirų.
  3. Daržovės ir žalumynai:
    Supjaustyk agurkus kubeliais, smulkiai sukapok krapus ir vos 2–3 mėtos lapelius (nedaug – tik gaivumui!).
  4. Sujunk viską:
    Į kefyro-jogurto mišinį sudėk burokėlius, agurkus, krapus ir mėtas. Gerai išmaišyk.
  5. Puošimas ir patiekimas:
    Į lėkštę pilk sriubą, dėk ketvirčiais pjaustytą kiaušinį, šalia – skiltelėmis keptas bulves.

Papuošk valgomomis gėlėmis ir mikrožalumynais. Patiek su ruginių duonos česnakiniu skrebučiu.