Penne alla vodka


Author Liutauras
Recipe

Ingridientai

Penne rigate makaronai - 300 gramų

Sviestas - 30 gramų

Alyvuogių aliejus

Svogūnas - 100 gramų

Česnakas - 5 gramai

Smulkinti konservuoti pomidorai - 400 gramų

Degtinė - 80 gramų

Grietinėlė - 150 gramų

Kietasis sūris - 50 gramų

Čili dribsniai - 5 gramai

Bazilikų lapeliai - 10 gramų

Burata - 1 vnt.

Gaminimo eiga

Į keptuvę dėti sviestą, įpilti aliejų ir jame pakepinti smulkintus svogūnus, kol suminkštės. Įdėti smulkintą česnaką, konservuotus pomidorus, pilti degtinę. Padažą virti apie 10 min, kol degtinė išgaruos.

Padažą pilti į smulkintuvą ir smulkinti, kol jis taps kreminės konsistencijos. Tada vėl pilti į keptuvę ir kaitinant ant silpnos ugnies, pilti grietinėlę ir dar šiek tiek pakaitinti. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.

Makaronus išvirti pagal instrukcijas ant pakelio.

Išvirtus makaronus nukošti ir sudėti į padažą, trumpai pakaitinti. Pagardinti juostelėmis supjaustytu baziliku.

Patiekti su burata, pabarstyti sūrio.