„Pavlova“ su spanguolių padažu

- Iki standžių putų išplakite baltymus su žiupsneliu druskos. Palaipsniui suberkite 300 g cukraus ir toliau plakite, kol cukraus kristalai ištirps. Galiausiai suberkite krakmolą ir įpilkite acto.
- Išplaktus baltymus atsargiai sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą apvalią skardą, šaukštu palyginkite paviršių.
- Kelias minutes palaikykite 170 laipsnių orkaitėje, sumažinkite temperatūrą iki 130 laipsnių ir kepkite apie 50 minučių. Paskui praverkite orkaitės dureles ir palikite morengą padžiūti.
- Kol morengas vėsta, pasiruoškite spanguolių padažo: į puodą suberkite spanguoles, cukrų ir cinamoną, išspauskite apelsino sulčių ir nutarkuokite jo žievelę. Pamaišydami virkite apie 10 minučių ir leiskite sutirštėti.
- Ant morengo užtepkite standžiai išplaktos grietinėlės ir apliekite atvėsusiu spanguolių padažu.