Patys skaniausi Šaltibarščiai


Author Emilija
Time 23
Recipe

Skaniausių šaltibarščių receptą žinome kiekvienas, bet kiekvienam jis – skirtingas. Su kiaušiniais ar be? Ar reikia ridikėlių? O ar įdėti grietinės? Gal mineralinio? IKI 2025 m. gegužę kvietė pasidalinti savo skaniausiu šaltibarščių receptu ir drauge sukurti skaitmeninę šaltibarščių receptų knygą „ŠaltibarštIKI enciklopedija“.

Ingridientai

Kefyras - 500 ml (geriausia natūralaus, riebesnio)

Burokėliai - 1 mažas virtas (arba 150 g marinuotų burokėlių)

Kiaušiniai - 2–3 virti

Agurkai - 2 vidutiniai

Krapai - sauja šviežių

Svogūnų laiškai - 2–3 švieži

Druska - pagal skonį

Juodieji pipirai - (nebūtina)

Vanduo - 100 ml šalto (jei norisi skystesnės konsistencijos)

Bulvės - virtos su lupena (patiekimui)

Gaminimo eiga

  1. Paruošk burokėlius: Jei naudoji šviežius – išvirk, atvėsink ir nulupk. Sutarkuok smulkiai arba supjaustyk plonomis juostelėmis.
  2. Supjaustyk daržoves: Agurkus supjaustyk mažais kubeliais arba sutarkuok. Smulkiai supjaustyk svogūnų laiškus ir krapus.
  3. Sumaišyk: Į dubenį sudėk burokėlius, agurkus, svogūnus ir krapus. Užpilk kefyru ir gerai išmaišyk. Jei reikia – įpilk šiek tiek šalto vandens, kad šaltibarščiai būtų norimos konsistencijos.
  4. Pagardink: Įberk druskos, šiek tiek pipirų, ir dar kartą viską gerai išmaišyk.
  5. Įdėk kiaušinius: Virtus kiaušinius perpjauk pusiau ar ketvirčiais, dėk tiesiai į dubenį ar ant viršaus.
  6. Atvėsink: Padėk šaltibarščius į šaldytuvą bent 30 minučių, kad skoniai susijungtų ir patiekalas būtų tikrai gaivus.
  7. Patiek: Patiek su karštomis virtomis bulvėmis ir, jei norisi – šlakeliu grietinės šone.