Skaniausių šaltibarščių receptą žinome kiekvienas, bet kiekvienam jis – skirtingas. Su kiaušiniais ar be? Ar reikia ridikėlių? O ar įdėti grietinės? Gal mineralinio? IKI 2025 m. gegužę kvietė pasidalinti savo skaniausiu šaltibarščių receptu ir drauge sukurti skaitmeninę šaltibarščių receptų knygą „ŠaltibarštIKI enciklopedija“.
Pirmiausiai sudedame visus produktus , tik kefyrą pilame pabaigoje. Kiaušiniai, gerai virti, supjaustomi smulkiai. Pusę svogūno sutarkuojama smulkia tarka, smulkiai supjaustome agurkus, nuo marinuotu įpilame šlakeli marinato. Kuo smulkiau bus supjaustyta tuo bus skaniau.
Viską pagardiname druska, šviežiai maltais pipirais , šaukšteliu cukraus ir tik tada užpilame kefyru. Pasaka! 🌸