Patys skaniausi šaltibarščiai


Author Rasa
Time 8
Recipe

Skaniausių šaltibarščių receptą žinome kiekvienas, bet kiekvienam jis – skirtingas. Su kiaušiniais ar be? Ar reikia ridikėlių? O ar įdėti grietinės? Gal mineralinio? IKI 2025 m. gegužę kvietė pasidalinti savo skaniausiu šaltibarščių receptu ir drauge sukurti skaitmeninę šaltibarščių receptų knygą „ŠaltibarštIKI enciklopedija“.

Ingridientai

Kefyras

Agurkai

Krapai

Svogūnų laiškai

Marinuoti agurkėliai

Marinuotų agurkėlių marinato skystis

Burokėliai - virti marinuoti

Svogūnas

Kiaušiniai

Druska

Pipirai

Cukrus

Obuolių actas

Gaminimo eiga

Pirmiausiai sudedame visus produktus , tik kefyrą pilame pabaigoje. Kiaušiniai, gerai virti, supjaustomi smulkiai. Pusę svogūno sutarkuojama smulkia tarka, smulkiai supjaustome agurkus, nuo marinuotu įpilame šlakeli marinato. Kuo smulkiau bus supjaustyta tuo bus skaniau.
Viską pagardiname druska, šviežiai maltais pipirais , šaukšteliu cukraus ir tik tada užpilame kefyru. Pasaka! 🌸