Skaniausių šaltibarščių receptą žinome kiekvienas, bet kiekvienam jis – skirtingas. Su kiaušiniais ar be? Ar reikia ridikėlių? O ar įdėti grietinės? Gal mineralinio? IKI 2025 m. gegužę kvietė pasidalinti savo skaniausiu šaltibarščių receptu ir drauge sukurti skaitmeninę šaltibarščių receptų knygą „ŠaltibarštIKI enciklopedija“.
Į gaminimo indą supjaustome žalumynus ir agurkus, dedame druskos, pipirų ir šiektiek cukraus, viską vos patrinam, kad išsiskleistų žalumynų kvapas. Tuomet įtarkuojame burokėlius. Viską užpilame grietinėle, kefyru, išmaišome, pilame vandenį. Šaltibarščiai turi būti skystesni, nei įprastai, bei švelnaus skonio.
Svarbu: burokėlius tarkuoti, o agurkus pjaustyti.
Bulvės ir kiaušiniai – pagal skonį.