Orkaitėje kepti moliūgai

Tai – puikus garnyras prie mėsos arba ingredientas salotoms.
Gaminimo trukmė – 50 minučių
4 porcijos

Jums reikės:

  • 0,5 kg moliūgų (be žievės), pjaustytų kubeliais
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • Druskos ir pipirų (pagal skonį)
  • 1 valg. š. itališkų prieskonių mišinio
  • 0,5 valg. š. trintų česnakų
  • 1 valg. š. smulkiai pjaustytų petražolių

Gaminimas:

  1. Moliūgų kubelius sudėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.
  2. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apibarstykite druska, pipirais ir prieskoniais.
  3. Dėkite skardą į orkaitę ir kepkite 20 minučių 200 °C temperatūroje.
  4. Pridėkite česnakų ir kepkite dar 15–20 minučių.
  5. Ant moliūgų užbarstykite petražolių ir patiekite juos šiltus.