Orkaitėje kepti ir įdaryti batatai


Author Julija
Recipe

Ingridientai

Batatai - 2 vnt. didesnių

Alyvuogių aliejus

Maltos mėsos įdarui:
Malta jautiena - 200 g

Pomidorų tyrė - 400 ml

Česnakas - kelios skiltelės

Šalotinis svogūnas - 1 vnt. nedidelio (galima pakeisti baltuoju)

Paprikos milteliai

Žolelės - gali būti raudonėliai, čiobreliai, bazilikai

Tarkuotas sūris - sauja

Druska

Tuno įdarui:
Tunas savo sultyse - nedidelis indelis

Sviestinės pupelės - ½ indelio

Šalotinis svogūnas - 1 vnt. nedidelio (galima pakeisti raudonuoju)

Petražolės - sauja

Kaparėliai - 1-2 šaukštai

Citrinos žievelė - 1 vnt.

Citrinos sultys - ½ vnt.

Alyvuogių aliejus

Baltojo vyno actas

Druska

Žolelių padažui:
Petražolės - sauja

Kalendra - sauja

Čili pipirai - 1 vnt.

Česnakas - 1 vnt.

Baltojo vyno actas

Alyvuogių aliejus

Jūros druska

Gaminimo eiga

Batatus perpjauti perpus, subadyti iš luobelės pusės peiliu, dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir kepti 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min arba kol batatai taps visiškai minkšti.
Keptuvėje alyvuogių aliejuje pakepinti smulkintus česnakus, svogūną, jautienos faršą ir prieskonius (jų dėti pagal skonį). Kai faršas apskrunda, supilti pomidorus. Kaitinti, kol nugaruoja skystis ir lieka pakankamai tirštas mėsos įdaras. Įdarą dėti į iškeptas batatų puseles, viršų pabarstyti tarkuotu sūriu ir dar 5 min grąžinti į orkaitę.
Tuno įdarui susmulkinti svogūną ir petražoles, sumaišyti visus ingredientus. Įpilti šiek tiek aliejaus ir šiek tiek acto bei druskos pagal skonį. Kuo smulkiau susmulkinti žoleles, čili pipirą bei česnaką padažui. Užpilti dosniu kiekiu alyvuogių aliejaus, įpilti šiek tiek acto ir įmaišyti druskos pagal skonį. Į batatų puseles dėti tuno įdarą ir patiekti su padažu. Papildomai kepti jų nebereikia.