Batatus perpjauti perpus, subadyti iš luobelės pusės peiliu, dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir kepti 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min arba kol batatai taps visiškai minkšti.
Keptuvėje alyvuogių aliejuje pakepinti smulkintus česnakus, svogūną, jautienos faršą ir prieskonius (jų dėti pagal skonį). Kai faršas apskrunda, supilti pomidorus. Kaitinti, kol nugaruoja skystis ir lieka pakankamai tirštas mėsos įdaras. Įdarą dėti į iškeptas batatų puseles, viršų pabarstyti tarkuotu sūriu ir dar 5 min grąžinti į orkaitę.
Tuno įdarui susmulkinti svogūną ir petražoles, sumaišyti visus ingredientus. Įpilti šiek tiek aliejaus ir šiek tiek acto bei druskos pagal skonį. Kuo smulkiau susmulkinti žoleles, čili pipirą bei česnaką padažui. Užpilti dosniu kiekiu alyvuogių aliejaus, įpilti šiek tiek acto ir įmaišyti druskos pagal skonį. Į batatų puseles dėti tuno įdarą ir patiekti su padažu. Papildomai kepti jų nebereikia.