Orkaitėje kepti BBQ ir SWEET CHILLI skonio vištienos sparneliai


Author Dainius
Recipe

Ingridientai

Vištienos marinatui:
Vištienos sparneliai - 1 kg

Druska - pagal skonį

Pipirai - pagal skonį

„Kėdainių konservų fabriko“ BBQ padažas - ½ buteliuko

Česnakas - 2 skiltelės (smulkintas)

Vištienos prieskoniai - 4 šaukštai

Alyvuogių aliejus - 50 ml

Obuolių actas - 60 ml

Adžika - 3 šaukštai

Bulvėms:
Bulvės - 800 g

Bulvių prieskoniai VEGETA - 10 g

Česnakas - 2 vnt.

Kmynai - 1 šaukštas

Druska - pagal skonį

Pipirai - pagal skonį

Alyvuogių aliejus - 100 ml

Citrina - 1 vnt.

Čiobreliai - 2 šakelės

Padažui:
Grietinė - 200 g

Majonezas - 200 g

Prieskoniai VEGETA NATUR - 1 arbatinis šaukštelis

Adžika - 1 šaukštas

Petražolės - sauja

Česnakas - 1 skiltelė (trinto)

Mėtos lapeliai - 1 ryšulėlis

Agurkai - ½ vnt. didelio

Druska - pagal skonį

Pipirai - pagal skonį

Gaminimo eiga

Inde sumaišyti visus marinato ingredientus, dėti sparnelius, gerai išmaišyti ir pamarinuoti 20 min.
Bulves nuplauti (galima nuskusti arba palikti su odele), suberti VEGETA bulvių prieskonius, sudėti įstrižai per pusę perpjautas česnako galvas, pabarstyti kmynais, paskaninti druska ir pipirais. Viską pašlakstyti alyvuogių aliejumi bei išspaustos citrinos sultimis. Įdėti čiobrelio šakeles ir, viską gerai išmaišius, tolygiai paskirstyti skardoje. Ant bulvių viršaus sudėti marinuotus vištienos sparnelius ir pašauti į orkaitę, įkaitintą iki 200 C. Kepti apie 35 min. Likus kepti apie 15 min, sparnelius apversti. Kai sparneliai bus apskrudę ir bulvės minkštos, traukiame iš orkaitės.
Padažui sumaišyti grietinę, majonezą ir adžiką, berti druską bei pipirus, VEGETA NATUR prieskonius. Taip pat sudėti trintą česnaką, sukapotas mėtas ir petražoles, sutarkuotą agurką. Viską gerai sumaišyti ir, kol vištiena kepa, dėti į šaldytuvą.