Lietuvoje vasara džiugina ne tik šiltu oru, bet ir puikiu vietiniu derliumi. Tiek gydytojai, tiek mitybos specialistai pataria išnaudoti šį metą kaupiant vitaminus šaltajam sezonu – valgykime kuo daugiau šviežių vaisių ir daržovių dabar. Į parduotuves „Iki“ kasdien atvyksta šviežias derlius, tad dalijamės patiekalų idėjomis visai savaitei, kuriuose bus gausu daržovių.
„Švieži vaisiai ir daržovės mums naudingi dėl įvairių priežasčių – juose gausu vitaminų ir mineralų, būtinų skadulų, antioksidantų ir mažai kalorijų. Užtikriname kad derlius iš Lietuvos ūkių parduotuves pasiektų per vieną dieną, taip išlaikydami visas gerąsias savybes ir šviežumą, tad jei neturite daržo po langais – užsukite į „Iki“, – sako Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė.
Ką pasigaminti iš šviežių vaisių ir daržovių? Dalijamės savaitės valgiaraščio idėjomis ir primename, kad rugpjūčio 12–18 dienomis prekybos tinkle „Iki“ su „Iki“ nuolaidų kortele taikomas nuolaidas galite rasti www.iki.lt, „Iki“ mobiliojoje programėlėje arba visose parduotuvėse nemokamai dalinamam informaciniame žurnale.
Pirmadienis
Tad siūlome savaitę pradėti daržovingai. Daugelis baiminasi bemėsių patiekalų, neva jie sudėtingi, nėra gardūs arba kaip tik – visiems nusibodę. Dalijamės receptais, kurie paneigs visa tai. Siūlome išbandyti netradicinę bulvių košę ir tris jos receptus rasite čia. Kai bulvių košę gardini ne tik sviestu ir druska, o, pavyzdžiui, feta, daržovėmis, graikišku jogurtu ar net šonine – ji tampa ne garnyru, o pagrindiniu patiekalu.
Šiuo receptu džiaugsis ne tik namiškiai, bet ir piniginė, nes šią savaitę „Iki“ parduotuvėse jūsų laukia „BulvIKĖ“ – su „Iki“ nuolaidų kortele sveriamos bulvės „Clever“ kainuos tik 44 centus už kilogramą.
Antradienis
Nebijokime derinti įvairių skonių ir išbandyti netikėtų draugysčių puode. Ką siūlome? Išbandykite vištienos su slyvomis ir persikais receptą. Jį paruošti labai lengvai – sutrinsite vaisius, užpilsite jais kepimo inde esančią vištieną ir apie valandą paliksite orkaitei atlikti visą sunkų darbą.
Receptą rekomenduojame ir dėl to, kad „Iki“ parduotuvėse jūsų laukia akcija „SlyvIKĖ“ – su „Iki nuolaidų kortele sveriamų mėlynųjų slyvų kilogramas kainuos 99 centus. Nuolaidos laukia ir perkant vištienos filė – „Iki“ parduotuvėse su „Iki“ nuolaidų kortele visą savaitę dviejų rūšių šviežiai „Vilniaus paukštyno“ vištienos file taikoma 30 proc. nuolaida.
Trečiadienis
Tęskime daržovingų receptų atradimus. Trečiadienį siūlome išbandyti taip pat originalų derinį, kuris patiks ne tik jūsų skrandžiui, bet ir piniginei.
Šią savaitę „Iki“ parduotuvėse su „Iki nuolaidų kortele 10 vnt. M dydžio vištų kiaušinių šviesiai rudu lukštu kainuoja tik 1,29 Eur. Kartu su šviežiu derliumi į „Iki“ atvyko ir „PaprikIKI“ – su „Iki“ nuolaidų kortele kilogramas raudonųjų paprikų atsieis 1,99 Eur.
Ką norime tuo pasakyti? Turime puikų receptą – paprikas įdarytas kiaušiniais ir sūriu.
Šį receptą galima paruošti tiek vakarienei, tiek pusryčiams – juose daug baltymų ir vitaminų iš šviežių daržovių. Visai gamybai užtruksite vos pusvalandį, bet net ir didžiausius paprikų skeptikus įtikinsite paragauti.
Ketvirtadienis
Jei mes taip giriamės savo vėdarais ar cepelinais, verta pasidomėti, kuo giriasi mūsų kaimynai. Ar esate girdėję apie nacionalinį Latvijos sklandrausį? Tai morkų ir bulvių kepinys, kuris gali būti patiekiamas tiek saldus, tiek ir sūrus. Kaip jau supratote, pagrindiniai jo ingredientai yra šviežios bulvės ir morkos, o šeimininkės tada gardina kuo tik nori – nuo varškės, cinamono ar net silkės. Pagrindinį sklandrausio receptą rasite čia.
Jį išbandyti verta ir dėl to, kad akcijai „BulvIKĖ“, kompaniją palaiko ir draugė „MorkIKĖ“. Tai reiškia, kad „Iki“ parduotuvėse su „Iki“ nuolaidų kortele šią savaitę plautų „Clever“ morkų kainuoja tik 59 centus.
Penktadienis
Savaitgalis – lyg mažos atostogos, o atostogų nuotaiką pakels Graikija kvepiantis receptas. Graikų gatvės maisto karalius yra suvlakis. Ši ant iešmelių kepta kiauliena yra tolimas šašlykų giminaitis, tik gabaliukai mažesni ir prie jo būtina patiekti „tzatziki“ padažą. Kaip pasigaminti gardžiausią suvlakį sužinosite čia.
Pats svarbiausias dalykas gaminant šį patiekalą – kokybiška kiauliena. Tą pasiūlyti gali parduotuvės „Iki“, kuriose šią savaitę su „Iki“ nuolaidų kortele vakuuminėje pakuotėje šviežiai atšaldyta kiaulinės sprandinė be kaulo kainuoja tik 3,99 Eur.
Jei neturite daug laiko ir galvojate, kokį garnyrą pasiūlyti prie mėsos? Apsidairykite „Kėdainių konservų fabriko“ produkcijos lentynose – šią savaitę „Iki“ parduotuvėse su „Iki“ nuolaidų kortele jai taikoma 40 proc. nuolaida.
Visos prekybos centre „Iki“ taikomų nuolaidų sąlygos yra savaitiniame leidinyje, „Iki“ programėlėje ir www.iki.lt.