Marinara padažas

Marinara padažas

  1. Konservuotus pomidorus sukrėskite į dubenį ir pasmulkinkite trindami rankomis arba šakute (elektrinio trintuvo nenaudokite, nes padaže turi jaustis pomidorų gabaliukai).
  2. Į didelę ir gilią keptuvę įpilkite aliejaus, įkaitinkite ir suberkite pasmulkintas česnako skilteles.
  3. Kai česnakai paskleis aromatą, supilkite pomidorus ir apie 200 ml vandens. Įdėkite nesmulkintą aitriosios paprikos ankštį, bazilikus (nesmulkintus), druską ir cukrų, raudonėlį. Išmaišykite ir kaitinkite, kol padažas sutirštės (prireiks apie 15 min.)
  4. Ištraukite bazilikų šakeles, aitriąją papriką. Paragaukite, ar padažui netrūksta druskos.
  5. Šaldytuve šį padažą sandariai uždarytame stiklainėlyje galite laikyti apie savaitę.