Apsipirkite saugiai. Mažiausi srautai stebimi darbo dienomis ir šeštadieniais nuo parduotuvės atidarymo iki 10 val. ir nuo 20 val. iki parduotuvės uždarymo. Taip pat visomis darbo valandomis sekmadieniais. Daugiau

Makaronų vamzdeliai, įdaryti rikota ir špinatais

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
  2. Į didelę keptuvę su šlakeliu aliejaus sukrėskite špinatus, įtarkuokite muskato, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Uždenkite ir lai špinatai suminkštėja. Išimkite iš keptuvės ir dėkite į koštuvą, kad nuvarvėtų.
  3. Toje pačioje keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepinkite smulkiai sukapotą svogūną bei česnako skilteles. Kai svogūnai suminkštės, sukrėskite pomidorus, įdėkite lauro lapą, kelis bazilikų lapelius, pusės citrinos žievelę – kaitinkite apie 20 minučių, kol padažas sutirštės. Pasūdykite, pagardinkite pipirais.
  4. Špinatus nuspauskite ir pasmulkinkite. Dėkite į dubenį ir sumaišykite su rikota, kiaušiniu ir tarkuotu parmezanu. Pagardinkite druska.
  5. Makaronų ragelius pripildykite špinatų ir rikotos įdaro ir guldykite į kepimo indą (maždaug 20 cm x 25 cm dydžio). Ant viršaus supilkite pomidorų padažą ir užklokite mocarelos riekelėmis.
  6. Kepkite apie 35–40 minutes, jei viršus pernelyg greitai skrunda, pridenkite folija. Iškepusius vamzdelius apibarstykite likusiais bazilikais.